marți, 15 iunie 2010

Parazitii - Tot ce e bun tre' sa dispara

Azi a apărut cel mai nou album Paraziţii, Tot ce e bun tre' să dispară, cu Gazeta sporturilor, ca mai toate albumele apărute oficial în ultima vreme. Deşi au trecut nişte ani de când nu mă mai consider fan Paraziţii, l-am cumpărat din curiozitate, preţul de 10 lei nefiind o sumă după care să sufăr. M-am urcat în maşină, am pus cd-ul şi după vreo 6-7 melodii din care la vreo 5 le-am dat skip destul de repede am scos cd-ul. Nu sună nicicum, versurile nu mai au nici un farmec, singura bucată pozitivă fiind scratchurile lui Freaka (şi ele cam puţine după gustul meu). Cheloo sunt convins că mai poate scoate o bijuterie ca Sindromul Tourette, album pe care îl consider cel mai bun lucru scos de tabăra paraziţilor. Slalom printre cretini a fost un album bun, chiar foarte bun după mizeria de Confort 3. Din păcate, cel puţin la prima impresie, Tot ce e bun tre' să dispară nu se ridică la nivelul anului 2010 şi aici sper că e clar că nu vreau influenţe de house. Ideea e că de la primele albume solo încoace, cu excepţia Slalom printre cretini, Paraziţii nu mai sunt relevanţi în studio. Concertele sunt în continuare tari, dar părerea mea personală e că acordă prea puţin timp studioului ca să scoată albume care să reziste în timp, nu e cazul să nu poată scoate ceva bun, pur şi simplu ar trebui să încerce mai mult. Şi cred că nu le-ar strica să apeleze şi la alţi producători pentru a mai rupe din monotonia soundului.

2 comentarii:

Lirca spunea...

stiu ca nici nu are rost sa incerc sa-l ascult. am ascultat un pic din melodia arde. degeaba. nici macar sa o ascult pe toata nu am putut.

Li spunea...

condoleante si sindromul tourette au fost cele mai misto chestii scoase de ei (in afara de aia cu inima strazii, piesa). probabil au fost mai motivati cand a fost vorba sa bage solo..