duminică, 12 iulie 2009

Peninsula 2009

Mai sunt doar10 zile până la ediţia de anul acesta a festivalului Peninsula, ieri am reuşit in sfârşit să îmi cumpăr abonament. Aşa că, Luci, nu eşti singurul care scrie să se laude.

Ediţia de anul ăsta e cea mai mare de până acum, şi asta pentru că au reuşit în sfârşit să atragă un sponsor important. De fapt un partener. Coca-Cola a sponsorizat anii trecuţi, dar acum e partener, drept urmare şi numele festivalului s-a schimbat în CokeLive Peninsula. Asta după ce în urmă cu 2 ani CokeLive a fost un eşec total (fiind organizat dezastruos de mirifica companie Events, care aproape au distrus şi concertul Rolling Stones), anul trecut trebuia să fie organizat tot în Bucureşti, doar că de emagic (cred că toată lumea e de acord că sunt de departe cei mai buni organizatori de concerte de la noi) şi s-a renunţat din lipsă de destule trupe mari în turneu în perioada propusă(septembrie 2008). Oricum nu cred că Bucureştiul e pregătit pentru încă un festival mare, pe lângă Bestfest.

Peninsula are anul ăsta cel mai mare buget de până acum, peste 1 milion de euro, dacă bine am înţeles, şi un line-up nesperat. Doar partea de hip-hop lipseşte cu desăvârşire, dar publicul hip-hop niciodată n-a fost considerat în targetul festivalului. Pe dj-ală avem cam tot ce poate spera orice pastilat iubitor al muzicii electronice: de la Tiesto (confirmat de mai multe ori ca cel mai bun dj din lume), trecând prin Chase & Status, Goldie, Layo & Bushwacka! şi mulţi alţii, ajungând la dj-ii români şi maghiari. Pe parte de rock stăm cel mai bine, Nine Inch Nails fiind o surpriză extrem de plăcută pentru orice ascultător de muzică adevărată. Singura problemă cu concertul lor e că e în acelaşi timp cu Parov Stelar(pe care vreau foarte mult să îl văd, mai ales cu formaţie, dar se pare că va trebui să aştepte). Avem şi Prodigy, formaţie supraevaluată după părerea mea, dar cu un show live care trebuie văzut. Şi încă o grămadă de formaţii bune şi nebune. Mă bucur că s-a renunţat tactica de până acum (în fiecare an erau cam aceleaşi trupe), dar mă bucur că nu s-a renunţat la Omul cu Şobolani, una din trupele mele preferate.

Ar fi încă multe de spus, dar deja postul ăsta riscă să fie cel mai lung de când am început blogul şi mie nu-mi place să scriu mult. Mai sunt o grămadă de trupe bune de care n-am scris nimic, probabil voi scrie după concerte. Oricum, cum am mai spus de multe ori, Peninsula nu e doar concerte, e mult mai mult. E în primul rând singurul loc în care am simţit o atmosferă adevărată de festival (afară n-am fost, la Bestfest anii trecuţi era departe de ce trebuia să fie, pe betoane n-are farmec). Pentru mine Peninsula e statul ăla la terasă şi băut o bere cu o grămadă de prieteni vechi cu care nu ne întâlnim decât ocazional, fără nici un fel de griji, cum am spus acum doi ani fără să ne grăbim nicăieri.

2 comentarii:

alexandra spunea...

mai ai putin si o sa bei berile alea mult asteptate :)

Lucian Lirca spunea...

ioi...inca 10 zile....yuuuppyyy!!!!