marți, 26 august 2008

Năvodari / Mamaia


De data asta am avut parte de un weekend prelungit (la pachet cu vineri şi luni). Vineri am plecat spre amiază din Tg-Mureş spre Bucureşti, unde după o plimbare scurtă şi puţine beri la o terasă ne-am am şi dormit.
Sâmbătă ne-am trezit la 5 şi am pornit spre mare, în ideea de a evita aglomeraţia de pe A2, de fapt de la capătul "autostrăzii". Pun ghilimele în primul rând pentru starea jalnică a asfaltului de pe cea mai mare parte a drumului ce leagă Bucureştiul de Constanţa. Ajunşi în zonă, am sunat să verificăm unde e cazarea la care am avut rezervare şi am aflat că nu e pensiunea Alexandra care o văzusem pe site, ci vila Alexandra, din Năvodari, mai departe un pic de Mamaia. Deşi nu era ce ne aşteptam, ne-am cazat acolo, neavând timp de căutat altă cazare. Oricum, era baie în cameră, apă caldă şi aer condiţionat, dar am fi preferat o pensiune cu restaurant la parter. Am avut totuşi o sală de mese şi acces la bucătărie deci a fost ok. Plaja era aproape aşă că imediat după ce ne-am dat jos bagajele am mers să facem o baie în mare. Apa era plină de alge la mal şi părea destul de murdară în general, dar în schimb era foarte caldă şi valurile erau mici. Ne-am bălăcit şi ne-am bronzat până a fost prea puternic soarele, după care am mers să mâncăm. După masă, am mers pe plajă la Mamaia, unde nu mi-a plăcut deloc, de la ceva terasă se auzea un house obosit (cred că în tot timpul în care am fost acolo au fost doar vreo 3 "piese"). Dacă Mamaia e cea mai bună staţiune din România, pot să zic fără nici o reţinere că mi-e ruşine de ţara în care stăm. Nu am văzut decât bucăţele foarte mici care să îmi placă, nu găsesc acum nimic pozitiv de zis despre Mamaia. Poate doar că am găsit fără probleme locuri de parcare şi că se circula decent, dar asta nu e un plus, e ceva normal.
Duminică a fost cam la fel, două ture de plajă/baie în mare, mâncat între şi mâncat seara. Diferenţa a fost că am rămas la plajă doar la Năvodari şi ne-am bucurat de o apă foarte curată şi fără nici un val. Se vedea perfect fundul mării, cu peşti şi raci. Am stat mai mult în apă decât pe plajă şi a fost foarte bine.
Luni am fost toată ziua pe drum, am mers bine, mai puţin prin Bucureşti şi Buşteni.
N-am fost pe litoral de 6 ani şi probabil încă 6 ani de acum înainte nu o să mai merg, deşi m-am simţit bine pentru două zile, dar am o problemă cu jetskiurile aproape de oamenii din apă şi cu atv-urile de pe trotoare în zonele pietonale(pe faleza de la casino, în Mamaia). Mai puteam sta încă o zi să fie ok, dar un sejur de o săptămână, de exemplu, era muuult prea mult pentru mine. Dacă îmi mai vine cheful de mare mă duc în altă ţară, deşi deja nu mai am răbdare până începe sezonul de snowboarding.

Un comentariu:

Lucian Lirca spunea...

lasc o sa iti zic cum a fost in thassos...cand o sa vin din concediu..deocamdata...am biletele platite