luni, 2 mai 2011

Weekend la Budapesta

Vineri pe la 10-11 mă întreabă o prietenă dacă nu vreau sa mergem la Viena. O întreb când şi îmi răspunde "la noapte". Viena mi se pare un pic cam departe de Tg-Mureş pentru mers de pe o zi pe alta, dar după ce mă consult cu Alexandra, accept. Aşa se face că pe la ora 1 noaptea, eram 8 oameni în 2 maşini şi am pornit spre Viena, via Budapesta. Problema era că vineri noapte, în afară de şoferul celeilalte maşini, nimeni n-a dormit mai deloc. Am fost totuşi inspiraţi că am condus prin România noaptea şi am putut merge liniştiţi, pe la 6 dimineaţa cred că eram în vamă la Borş. Am rezistat să conduc până am trecut de Debrecen şi am ajuns pe autostradă, apoi am trecut în spate şi am dormit cam o oră.
Ajunşi în Budapesta sâmbătă pe la 9 dimineaţa, o parte au vrut să continue drumul până la Viena, noi am ales să rămânem până duminică în Budapesta. Am zis că nu merita încă 6 ore în maşină din timpul oricum prea scurt. Ne-am despărţit de grupul care a plecat la Viena la Citadella, pe dealul Gellert, un loc cu o privelişte superbă. Având în vedere că nu aveam la noi forinţi şi nici cazare rezervată am zis că cel mai bine ar fi să găsim un mall, să schimbăm nişte bani şi să dăm de un internet wireless care să ne ajute să găsim cazare. Am ajuns la Mammut, un mall în două clădiri pe lângă care am trecut când căutam urcarea la Citadella. Am schimbat nişte bani şi am găsit wireless. Am cautat rapid un hostel, am dat un telefon, era chiar în centru şi aveau cameră de 3 persoane cu 60 euro, ceea ce ni s-a părut decent. Am mers la adresa de pe site, doar că nu era acolo hostelul, am sunat şi ni s-a spus că nu ne poate caza că nu avem rezervare făcută online. Am întrebat dacă nu putem face acum rezervarea şi mi-a spus că nu. Aşa că am început să căutăm cazare pe la hoteluri, hosteluri şi pensiuni în zona centrală. Hotelurile erau mult prea scumpe, la hosteluri am găsit doar locuri în camere cu 10 paturi aşa că am căutat până ne-a trimis cineva la un Info Center. Acolo ne-am zis cerinţele: cameră de 3 persoane, maxim 20 euro/persoană, preferabil în centrul. După mai multe telefoane date, ne-au găsit o cameră cu 37 euro pentru toţi trei, doar ca nu era chiar în centru. Am zis că e ok aşa că am plătit la Info Center comisionul şi am mers la cazare. Locaţia nu era chiar unde ne-au zis, baia nu era doar a noastră, deşi aşa fusese vorba, dar a fost ok. După ce ne-am cazat şi am lenevit un pic, ne-am dus înapoi spre centru să vedem Piaţa eroilor cu frumosul parc de lângă. Acolo am văzut şi o clepsidră de 7 metri înălţime care se întoarce o dată pe an. Am trecut rapid şi pe la Castelul Huniazilor şi am văzut şi statuia Anonimul. Apoi a cam început ploaia aşa că ne-am retras spre maşină şi am mers mai în centru să mâncăm. Am nimerit la un restaurant drăguţ, cu preţuri decente, habar nu mai am unde era exact, dar toţi trei am mâncat bine acolo. După masă ne-am întors la cazare, eram destul de rupţi având în vedere că nu dormisem de 2 zile.
Duminică dimineaţă ne-am trezit pe la 8 şi am pornit cu gândul că facem o plimbare pe malul Dunării pe lângă clădirea Parlamentului. Din păcate vremea nu a ţinut cu noi aşa că plimbarea noastră a fost foarte scurtă, am mai fost o tură cu maşina la Citadella să cumpărăm nişte suveniruri şi apoi am plecat spre casă.
Deşi a fost timpul foarte scurt a fost o excursie mai mult decât ok, pe care abia aştept să o repet, mai ales că am şi cheltuit foarte puţini bani.

3 comentarii:

Ionel Albu spunea...

Misto la Budapesta....chiar ca a fost pacat pentru voi ca nu ati prins vreme buna. Poate data viitoare ;)

omucu spunea...

a fost ok vremea sambata ziua, doar seara si duminica dimineata a plouat. Seara oricum nu ne-am mai fi plimbat mult asa ca e bine.

masajerotic Pitesti spunea...

foarte frumos!