duminică, 9 ianuarie 2011

Partia Speranta din Borsec

Am fost ieri pentru prima oară la noua pârtie de schi din Borsec, jud. Harghita. Pârtia e nou inaugurată, are 630m lungime si o instalaţie de teleschi. E bine întreţinută, are ratrac, tunuri de zăpadă şi nocturnă. În construcţie sunt încă două pârtii, care vor beneficia din păcate de acelaşi teleschi. Preţul unui abonament pe zi este de 35 lei, dar am luat jumătate de zi cu 25 lei (de la ora 14:00 la 22:00). O urcare e 3,5 lei, dar dacă stai câteva ore merită fără să stai pe gânduri să faci abonament. S-a stat şi la coadă, dar nu foarte mult.

Ce mi-a plăcut e că pârtia are o pantă destul de mare dar nu are denivelări mici şi enervante ca la Topliţa pe pârtia scurtă, preţurile sunt absolut decente (şi la urcări şi la mancare/băutură), drumul până acolo e bun, este parcare.
Ce nu mi-a plăcut a fost coada de la teleschi, lungimea pârtiei (tot vreau o pârtie de cel puţin 1,5 km în zonă, cu telescaun).

După părerea mea, pârtia de la Borsec e în momentul de faţă cea mai bună variantă pentru schiatul pentru o zi cu plecare din Tg-Mureş, chiar dacă distanţa de aprox 130km poate părea un pic mare.

4 comentarii:

Li spunea...

te-ai uitat si cat a costat, si cat a bagat cineva-n buzunar? :D

omucu spunea...

roman paranoic ce esti!

Unknown spunea...

sper că revine zăpada şi pe lângă cluj.Feleac,Baişoara şi Arieşeni, aşa cum sunt ele, dacă este zăpadă, nu stau acasă. m-aş mai da sezonul ăsta ...

omucu spunea...

mai vine zapada sigur, si eu mai vreaaau :)