marți, 1 februarie 2011

Weekend la Mondsee, Flachau şi Obertauern, Austria

Weekendul care tocmai a trecut am fost invitat de nişte prieteni în Austria, la Mondsee. Am plecat vineri dimineaţă la ora 4:30, am ajuns la Mondsee pe la 15:00, ora Austriei. Am apucat să dăm o tură rapidă prin Salzburg, am mâncat Salzburger Knockerl, un desert specific zonei care mie mi s-a părut că semănă cu albuşul din laptele de pasăre un pic copt şi cu fructe de pădure. Pentru weekend se anunţau nişte zile perfecte de schi, în Austria a nins toată săptămâna şi pentru weekend erau anunţate zile senine.

Sâmbătă dimineaţă am mers pe pârtiile de la Flachau, unde conform siteului skiline.cc am făcut 33km de coborâre. Pârtii frumoase, soare, totuşi multe porţiuni cu gheaţă şi unele cu denivelări. La o căzătură era să mă lovesc destul de urât la cap, sezonul următor nu mă mai dau cu placa fără cască. Am fost pe pârtie până la închidere (ora 16:00), după care am băut o bere la baza pârtiei şi am ascultat melodii nemţeşti cu aceeaşi linie melodică şi cu refrene cu strigături (asta ca să mă conving că nu doar la noi se ascultă multă muzică proastă). Sâmbătă seara am mâncat pizza şi am băut vin cu prietenii mei, un neamţ care locuieşte de vreo 3-4 ani în Elveţia şi un indian ce stă de vreo 35 ani în Irlanda. Mi-am dat seama că deşi înţeleg foarte bine limba engleză, uneori mi-e destul de greu să-mi găsesc cuvintele. Am uitat să zic că peste zi, indianul din Irlanda a luat primele lui 2 ore de schi, cu instructor, asta în condiţiile în care are peste 50 ani. Bravo lui, sper ca şi eu când ajung la peste 50 ani să încerc lucruri noi.

Duminică am încercat pârtiile de la Obertauern, de data asta ne-am trezit mai devreme, să ajungem la deschiderea pârtiei. Ne-am dat întâlnire cu neamţul din Elveţia la ora 7:30 şi evident că la 7:35 a intrat după noi la restaurant unde noi încă mâncam micul dejun. Indianul n-a mai venit cu noi pe pârtie, două zile la rând fiind prea mult pentru el. Am avut parte de un cer perfect albastru, dar din păcate bătea vântul destul de tare şi era frig să stai în loc. Cu excepţia pauzei de masă ne-am dat într-una, patru oameni, doi cu schiuri, doi cu snowboard. Au fost şi avantaje şi dezavantaje faţă de Flachau, erau mai puţine porţiuni cu gheaţă şi denivelări, dar au fost unele surprize pe nişte pârtii roşii. Am nimerit aproape de sfârşitul zilei pe o pârtie roşie cu porţiuni foarte abrupte, doar gheaţă, cred că singurul motiv pentru care nu era clasificată ca pârtie neagră e că porţiunile abrupte nu erau prea lungi. Am coborât destul de greu, dar a fost ok. Ce nu mi-a plăcut la Obertauern era că majoritatea pârtiilor aveau pe final o parte plană, de mai multe ori fiind nevoit să-mi dau jos placa să pot înainta. De asemenea, la Flachau pârtiile erau legate una de alta şi se putea coborî un traseu mai lung dintr-o bucată, nu că picioarele noastre ar fi rezistat foarte mult.

După două zile întregi de pârtie am pornit luni dimineaţă spre casă cu febră musculară şi cu zâmbetul pe buze. A fost un weekend foarte frumos, companie plăcută, vreme perfectă de schiat.

2 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Blo@ru' muresean spunea...

Talentata blogosferă mureşeană
http://blogaru-muresean.blogspot.com/2011/02/incepe-primul-concurs-literar-al.html