marți, 18 mai 2010

Ce faci ma? Te crezi in Texas?

Duminică m-am dus din Tg-Mureş la Cluj cu Alexandra (majoritatea cititorilor o ştiu, e prietena mea 2 ani şi ceva încoace). De pe dealul de dinainte de Sânpaul până înainte de Câmpia Turzii a condus ea. Menţionez ca are permisul de la începutul anului şi a condus de mai puţin de 10 ori de atunci. Conduce ok, se încadrează bine, merge cu 50-55 în localitate, 60-70-80 în afară. Nu încurcă traficul decât în cazuri extreme şi, oricum, poartă semne de începător pe maşină.

Buuuun, asta a fost introducerea. Acum să trecem la desfăşurarea acţiunii. Înainte de Câmpia Turzii, e o benzinărie pe dreapta, unde am trecut eu la volan. În Luna (satul de dinainte de Câmpia Turzii) un TIR tot făcea semne cu farurile şi claxona, total nejustificat. Îl deranja probabil că Alexandra conducea cu 50-55 la oră în localitate.

OK. Aici vine partea interesanta. Eu, ca un mascul prost şi răzbunător ce îs, când am trecut repede la volan, mi-am propus să îl deranjez pe ăla cu TIR-ul mult mai mult decât ne-a deranjat el pe noi. Să vadă şi el cum e. Aşa că am depăşit repede cele 5 maşini adunate între noi în timp ce schimbam locurile între noi şi undeva în centrul Câmpiei Turzii am depăşit şi TIR-ul. Şi apoi am început să merg din când în când cu 15-20 km/oră să fiarbă de nervi. Aveam şi momente în care creşteam înapoi viteza să creadă ca a scăpat, apoi la loc, 15 la oră. În două cazuri a vrut să mă depăşească şi nu l-am lăsat. Claxoane, flashuri, mai mult ca sigur şi înjurături, nu mă interesa, i-am dat-o înapoi, cu dobândă! În Turda, pe porţiunea cu două benzi unde pe dreapta e digul, rămân pe banda a doua, cu tirul în spate şi îi las pe restul adunaţi în spate să depăşească. Trec vreo 4 maşini din care o Octavia se postează în faţa mea, încetineşte şi nu mă lasă să o depăşesc. Se opreşte, mă opresc şi eu în spatele lui şi sare din maşină nervos la mine: "CE FACI MĂ? TE CREZI ÎN TEXAS?" Eram pe prima bandă, blocat în faţă de Octavia, în stânga oprise TIR-ul şi în faţă o dubă în diagonală, tot să mă blocheze. Texanul coborât din Octavia părea violent, aşa că primul meu impuls a fost să blochez uşile. M-am uitat în dreapta şi am zis că nu încap între Octavia şi bordura foarte înaltă, da' am decis să merg oricum, că nu avea cum să iasă bine dacă rămâneam în zonă. Trecut de Octavia cu bine, am fost convins că nu încap de dubă, da' tot nu m-a interesat, tot era mai bună o frecătură pe maşină decât o maşină distrusă plus o bătaie bună. Din nou m-am înşelat, pentru că am încăput de fapt, singura avarie fiind un picior primit în uşa stânga spate de la un intelectual coborât din TIR. Am scăpat destul de ieftin având în vedere că erau 3 maşini oprite cu oameni puşi pe scandal(mai mult ca sigur aveau staţie, altfel nu îmi explic cum se puteau organiza să se oprească deodată). O îndoitură mică în uşă şi o sperietură. Şi o învăţătură. Nu te pune cu proştii că-s mai mulţi şi mai proşti ca tine. Mult mai proşti. Şi mult mai mulţi. Nu mai povestesc cum am călcat-o până la Cluj să nu cumva să mă prindă din urmă, că nu mai are farmec.

8 comentarii:

Lucian Lirca spunea...

tu numa acum ai invatat ca is o gramda de berbeci in trafic si ca nu are rost sa te pui cu ei? :))

omucu spunea...

eh, pana nu lovesti piciorul unui tirist cu usa, nu simti cu adevarat :P

2dor spunea...

tocmai deaia am in masina un baston telescopic de metal si un electro-soc de 50.000 V ! ... lasa-i sa vina !

Radu Luca spunea...

buna treaba, te-a mancat si pe tine la cohones sa te pui cu tiristii :))

cucurigu spunea...

Fara o arma alba in masina in ziua de azi, nu ai valoare! :)

Unknown spunea...

nu mai face din astea daca nu ai cohones :) ... eu cu statie pe masina nu am treaba ... am fost injurat si am injurat la randul meu prin statie ... dar trece :)

Lara D'art spunea...

eee, hai sa-ti zic eu o smecherie. astia au statie si comunica intre ei. asta in caz ca e careva care ii ameninta pe soferi, sau incearca sa-i fure. sunt oameni plasati cam pe tot drumul parcurs de tir, si astia sunt gata sa snopeasca in bataie orice.
nu te mai juca.
pe langa faptu ca sunt prosti cand sunt nervosi sunt mai prosti cand n-au nimic. pe mama au prins-o intre doua tiruri [mama are un ford seciento]. sa nu-ti mai zic ca e terorizata de atunci.

Unknown spunea...

:))) dementa totala