vineri, 24 iulie 2009

Peninsula 2009 ziua zero

A început în sfârşit ediţia de anul ăsta a festivalului meu preferat, Peninsula. Ziua de ieri a fost gândită pentru încălzire, fără nici o prestaţie la scena mare. Important e că ne-am încălzit bine.

Am început cu o plimbare peste tot, să vedem dacă s-a schimbat ceva faţă de anul trecut, dar nu s-a schimbat nimic important. Scena Mureş e acum Coke Terrace şi nu-mi place că e acoperită. Probabil după scăderea numărului de vizitatori de anul trecut, din cauza ploii, au încercat să conteze cât mai puţin vremea, aşa că avem 2 corturi şi o scenă acoperită. La scena mare oricum nu contează vremea, headlinerii fiind nume destul de mari încât să aibă destui fani pe care să nu îi oprească o ploaie.

Primul concert la care am stat a fost Luna Amară, aflaţi la sfârşitul turneului de promovare al noului album (Don't let your dreams fall asleep). Din păcate noi era să fall asleep, albumul fiind unul mult prea liniştit pentru un festival, probabil s-ar preta mult mai bine la concerte de club. Noroc cu ultimele două piese care au salvat atmosfera (clasicele deja Gri dorian şi Folclor).

După Luna Amară am mai pierdut vremea pe acolo (asta îmi place cel mai mult la Peninsula, să nu mă grăbesc nicăieri, ştiu că mă repet) şi am mers şi la Freedom Arena la Chase & Status. Atmosferă bună, lume destul de multă (era totuşi joi noapte). Nu mă omor eu după gen, dar mi-a plăcut. După o tură dată pe lângă corturi, am pornit încet spre casă. Ne-am oprit din nou pe la Freedom Arena pentru un remix la Killing in the Name Of de la Rage Against the Machine. Rupt de oboseală şi Timişoreana, m-am îndreptat spre casă(din nou) doar ca să mă opresc (din nou) la Coke Terrace pentru a asculta (din nou) Killing in the Name Of. După care am mai rămas pentru piese ca Song 2 , Out of Space, Seven Nation Army, I Like the Way you move şi altele. După care chiar am plecat acasă şi chiar am ajuns.

Am remarcat şi preţul berii la pahar, 3 lei Ursus, 2,5 lei Timişoreana. Cum bine se ştie, cu Ursus nu mă împac deloc aşa că am băut doar Timişoreana. Coca-Cola la jumate e 5 lei aşa că mai bine bei 2 beri decât un cola. Nu de alta, dar e cald şi trebuie să te hidratezi şi 2 beri sunt 0,8 l faţă de un cola 0,5l. Poze bune nu am, urmează zilele următoare sper.

Niciun comentariu: