marți, 28 octombrie 2008

Urbanvibes 2008 (Jeru the Damaja, Afu-Ra) Timişoara

Ok, am rămas dator să scriu despre "festivalul" Urbanvibes de la Timişoara de acum două săptămâni. "Festivalul", despre care nu pot scrie fără ghilimele a fost de fapt o singură seară, sâmbătă.
Am ajuns în Timişoara după masa, după un drum relativ lejer. Am găsit, cu ajutorul Lizucăi(GPS-ul de împrumut aflat în dotare), pensiunea "Moara cu noroc" şi ne-am cazat, condiţii decente având în vedere preţul. După o plimbare scurtă şi un taxi am ajuns la clubul No Name, unde avea loc o seară 100% hip-hop.
Vreau să menţionez că la intrarea în club m-am îndrăgostit de gorila de la pază, care m-a atins cum nu am fost atins de un bărbat niciodată(şi în locuri ale corpului meu neexplorate până atunci de reprezentanţi ai sexului puternic). Părea a fi începutul unei seri excelente, deşi auzisem că vineri seară nu s-au prezentat Snowgoons şi Pumpkinhead, Afu-Ra era la bar şi Jeru am înţeles că era în Timişoara. Când am ajuns era în plină desfăşurare concursul de breakdance, muzica excelentă, atmosferă plăcută, 2 cypher-uri la început, 4 spre sfârşit. Din păcate singura bere era prietena mea Ursus. Concursul de breakdance, deşi la început foarte tare, mi s-a părut că a durat mult prea mult, poate şi pentru că nu mai aveam răbdare până la concertul lui Jeru. Problema a fost că între concursul de breakdance şi headlineri au cântat R.A.S.A., Câinele(fost Anexa1) şi K.S.T.(a se citi Casete), toţi muuult prea mult după gustul meu şi a majorităţii celor prezenţi în sală. Aşa s-a făcut că Afu-Ra a cântat doar la ora 3, vreo 45 de minute, din păcate fără "Defeat", piesa mea preferată. A fost ok, nu pot să zic că m-a dat pe spate, o mare vină a avut-o şi publicul nu prea receptiv. Pe la 4 fără ceva a început omul serii, Jeru the Damaja. Showul lui a durat până pe la ora 5 şi a fost în mare parte un spectacol de stand-up comedy foarte reuşit. A improvizat foarte mult, a vorbit la un telefon de la cineva din primul rând, a făcut beatbox, a făcut un pic de breakdance, s-a debrăcat, şi-a donat tricoul şi a făcut şi scratchuri. Ca elemente de show au fost ok toate, dar prestaţia lui ca mc a fost impecabilă. Rar mi-a fost dat să văd un mc aşa relaxat, fără să aibă nevoie de dublaje şi totuşi să se înţeleagă clar de tot fiecare vorbă. Sonorizarea a fost bună, mai puţin la piesa "Can't stop the prophet", dar pe total mai mult decât ok. Am şi uitat, Jeru a fost susţinut la platane de DJ Dox. La sfârşitul concertului Jeru a băgat vreo 10 minute cu Afu-Ra, parte gustată de toată lumea. Deşi a fost şi un afterparty, ne-am grăbit la somn, având în vedere că dimineaţa am pornit înapoi.
Per total a fost foarte tare, am avut noroc să prindem singura seară a "festivalului"(duminică Looptroop n-au venit). A meritat drumul (900km în total, oboseala(sub 4 ore dormite sâmbătă spre dumincă şi 13 ore de condus în 2 zile) şi banii cheltuiţi(nu aşa de mulţi) pentru cele aproximativ 2 ore de show(Afu-Ra + Jeru). Despre calitatea îndoielnică a organizării nu mă mai leg aici că s-au zis destule pe forumuri şi subiectul e deja consumat.

Niciun comentariu: